Ben je op zoek naar een interessante hypotheek voor het kopen van jouw droomhuis? Dan kun je de verschillende hypotheken in Nederland gaan vergelijken. Je kunt ervoor kiezen om een hypotheekadviseur te nemen. Op deze manier wordt je voorzien van professioneel hypotheekadvies. Ook kun je ervoor kiezen om alles zelf te regelen. Wanneer je de touwtjes zelf in handen neemt en geen gebruik maakt van een hypotheekadviseur dan wordt er ook wel gesproken van een execution only hypotheek. Hieronder vertellen we meer informatie over het vinden van de juiste geldverstrekker voor een geschikte hypotheek.

De verschillende geldverstrekkers in Nederland

In Nederland zijn er inmiddels veel verschillende geldverstrekkers die allemaal meerdere hypotheekproducten aanbieden. Daarom kan het een flinke zoektocht zijn naar de juiste hypotheek voor jou en is het belangrijk om hier dan ook de tijd voor te nemen. In Nederland zijn er namelijk tientalle geldverstrekkers waar het mogelijk is om een hypotheek af te sluiten. We hebben hieronder een tabel gemaakt met diverse geldverstrekkers op alfabetische volgorde.

ABN AMRO Financium Nationale Nederlanden
Acadium Bastion Florius NIBC direct
Aegon Friesland Bank OBVION
Allianz Nederland Huis & Hypotheek OHRA
Argenta Hypotrust Philips Pensioenfonds
ASR Verzekeringen ING Bank Rabobank
bijBouww Lloyds Bank Reaal
BLG wonen Merius Robeco Direct
De Hypotheker MNF Bank SNS Bank
Delta Lloyd MonuYou Syntrus Achmea Vastgoed
Eigen Huis MUNT Hypotheken Woonfonds

 

Voordat je echter op zoek gaat naar een geldverstrekker is het belangrijk om eerst verschillende zaken in kaart te brengen. Ten eerste is het belangrijk om te weten wat je maximale hypotheek is en welke kosten deze maximale hypotheek met zich meebrengt. Vervolgens kun je de maandlasten berekenen. Zo kun je beoordelen hoe je toekomst eruit gaat zien. Je weet precies hoeveel je per maand overhoudt. Op basis daarvan kun je bepalen hoeveel hypotheek je daadwerkelijk wilt hebben.

Nadat je de voorgaande vragen duidelijk hebt is het belangrijk om te bepalen hoe je de hypotheekschuld wilt afsluiten. Daarbij kun je op zoek gaan naar een gepaste hypotheekvorm. Hoe korter de looptijd van de hypotheek hoe hoger de maandlasten zullen zijn. Tot slot is het belangrijk om te bepalen hoelang je de renteperiode vast wilt zetten en welke voorwaarden je verder hebt aan de hypotheek.

Zodra je alle voorgaande vragen in kaart hebt gebracht is het tijd om te gaan kijken welke geldverstrekker het beste past bij jouw situatie. Je zoekt hierbij naar de combinatie van een aanbieder met de meest gunstige rente en die ook goed past bij jouw voorwaarden. D.m.v. een adviseur of zelfstandig kun je vervolgens de hypotheek afsluiten en is het tijd om je droomhuis werkelijkheid te laten worden.