Je hebt een vaste baan en het werk gaat erg goed. Binnenkort heb je een bespreking met je baas over het verlengen van je contract. Je hoopt dat je baas je op dit moment een vast contract zal geven, zodat je met dit vaste contract een hypotheek kunt aanvragen. Echter blijkt bij de bespreking dat je nog geen vast contract krijgt en je een tijdelijk contract houdt. Dat had je niet zien aankomen aangezien je baas op dit moment wel erg positief over je is. Betekent dit dan ook dat je nog geen hypotheek aan kunt vragen? Nee, het is nog steeds mogelijk om een hypotheek te krijgen met een tijdelijk contract. Je hebt alleen wel een intentieverklaring nodig om deze hypotheek aan te vragen. Op deze pagina lees je meer informatie over wat een intentieverklaring precies is en hoe je deze kan krijgen.

Wat is een intentieverklaring?

Voor iedereen die in loondienst werkt en een hypotheek wilt afsluiten is het nodig om een werkgeversverklaring aan te tonen. Deze werkgeversverklaring laat je brutosalaris per jaar zien en dit gebruiken banken om de hypotheek te beoordelen die ze aan je uitkeren. Het is ook mogelijk om vooraf zelfstandig alvast je maximale hypotheek te berekenen. Indien je een vast contract voor onbepaalde tijd hebt dan geeft dat veel zekerheid aan banken over het feit of jij in staat bent om de hypotheekschuld af te betalen. Bij mensen die een tijdelijk contract hebben is het risico echter hoger. De kans is groter dat het contract bij de volgende contractbespreking niet wordt verlengd dan wanneer er sprake is van een vast contract voor onbepaalde tijd.

Een intentieverklaring kan hierbij uitkomst bieden. Dit is de verklaring van voortzetting van het dienstverband door de werkgever op de werkgeversverklaring. Je werkgever geeft hierin aan wat zijn plannen voor jou zijn. Dat kan bijvoorbeeld zijn dat hij van plan is om je een vast contract aan te bieden bij de volgende contractbespreking, mits jouw functioneren zo doorgaat als nu en de bedrijfssituatie ook hetzelfde blijft.

Hoe kom ik aan een intentieverklaring?

Om een intentieverklaring te krijgen kun je je werkgever vragen. Bij de meeste bedrijven is het normaal dat er een intentieverklaring aanwezig is en hoogstwaarschijnlijk weet je baas wel wat te doen. Daarnaast zijn er nog wel een aantal zaken waarmee rekening dient te worden gehouden bij het maken van een intentieverklaring. Indien er iets niet goed gaat bij het invullen van de intentieverklaring dan is het de bedoeling dat er een nieuw formulier wordt gemaakt. Het liefst voorkom je natuurlijk dat je je baas weer lastig moet vallen voor de intentieverklaring.

  • De data waarop je bent gestart en de einddatum die op je contract zijn te vinden moeten hetzelfde zijn als op het formulier.
  • Het formulier moet zijn voorzien van bedrijfsstempels.
  • De naam van de ondertekenaar staat vermeld.
  • Het formulier is volledig ingevuld.
  • Het KvK nummer van het bedrijf is aanwezig.
  • Het formulier mag maar door één persoon worden ingevuld.
  • Het formulier moet met dezelfde kleur pen worden ingevuld.