Ondernemers Hypotheek

Voor ondernemers is het vaak niet gemakkelijk om een hypotheek te krijgen. Voor hypotheekverstrekkers is het in de meeste gevallen niet eenvoudig om een ondernemersinkomen te berekenen. Een ondernemer heeft vaak geen vast inkomen om aan de geldverstrekker te laten zien. Bovendien heeft het inkomen van een zelfstandige meer onzekerheid dan die van iemand in loondienst. Dit zorgt ervoor dat veel hypotheekverzoeken ten onrechte worden afgekeurd. Dit is zowel het geval bij freelancers en een zzp’ers.

Zakelijke hypotheek afsluiten

Bij de meeste banken in Nederland is het mogelijk om een zakelijke hypotheek af te sluiten. Echter zitten hier vaak wel veel voorwaarden aan verbonden en kunnen deze per bank sterk verschillen. Zo is het zo dat traditionele banken een stuk minder gewild zijn om een hypotheek te verstrekken aan ondernemers. Bij de meeste banken is het zo dat je in staat moet zijn om de jaarcijfers van de afgelopen 3 jaar te tonen. Daarnaast is het ook vaak zo dat het goed uitkomt wanneer je in staat bent om een deel van de hypotheek uit eigen middelen te betalen. Een goede richting is wanneer je 20 procent of meer van de hypotheek zelf kunt betalen.

Voordat je voor een hypotheek kiest is het verstandig om er eerst meerdere te vergelijken. Er zijn diverse banken zijn die zakelijke hypotheken aanbieden. Echter staan ze lang niet allemaal te springen om deze hypotheken te verstrekken. Daarom kun je bij een gunstige bank een goed voordeel halen.

Bij het krijgen van een hypotheek voor zelfstandigen zijn er nog enkele zaken waar banken naar kijken. Zo wordt er ook gekeken naar de verwachtingen in de sector waarin de persoon werkzaam is, de voorspellingen van de opdrachten, of je bereid bent om weer in loondienst te gaan werken en er wordt naar je achtergrond gekeken.

Hypotheek ondernemer berekenen

Bij de meeste banken wordt de hypotheek voor ondernemers berekend op basis van het inkomen van de laatste 3 jaar. Daarom is het voor banken belangrijk dat er een jaaropgaaf is van de afgelopen 3 jaar. Er wordt gebruik gemaakt van de gegevens die zijn ingediend bij de belastingdienst. Er wordt ook gekeken naar de nettowinst uit het laatste jaar. Het kan zijn dat de nettowinst van dit jaar namelijk lager uitvalt dan het gemiddelde. In dat geval wordt er bij de berekening van de hypotheek uitgegaan van deze nettowinst uit het laatste jaar.

Ben je een startende ondernemer en wil je een hypotheek krijgen? Dan is dit in de meeste gevallen vaak erg moeilijk. Toch zijn er ook voor startende ondernemers mogelijkheden om een hypotheek te krijgen. Dat kan tegenwoordig aan de hand van een prognose door een expert. Het is de bedoeling dat er op deze manier een inkomstenprognose kan worden getoond aan de bank die een stijgende lijn in het inkomen laat zien voor de komende jaren. Ook keren banken in de meeste gevallen een hypotheek uit met 80 procent van de marktwaarde van de woning. Er zijn tegenwoordig verschillende organisaties die jou als zzp’er kunnen helpen en adviseren bij het krijgen van een hypotheek.

Kortom, als u ondernemer (ZZP’er) bent, dan kan het aanvragen van een hypotheek soms best lastig zijn. Deze groep arbeiders worden bij voorbaat extra gecontroleerd op jaarcijfers, winst en is er het liefst een prognose en historie bekend. Juist voor deze groep maken we het makkelijk en zijn er genoeg mogelijkheden. Neem contact op en vrijblijvend en op maat adviseren we u wat het beste bij u past.

BEDRIJFSGEGEVENS:

Hiephypotheek is een onderdeel van:

Nicole Majoor Financieel Advies

KvK: 60177373
AFM: 12044185

Direct een afspraak maken of advies inwinnen bel met 036-7820919

Volg ons op:

facebook

Breng een klant aan

LAATSTE NIEUWS:

Onderhandeltips huis kopen

Het zoeken naar een geschikte woning voor jezelf of samen met een partner kan soms een lange zoektocht zijn. Zeker wanneer je dit helemaal zelf wilt regelen. Door het zelfstandig te regelen bespaar je op de kosten van een aankoopmakelaar. Wanneer je na een lange...

Lees meer

Wat kost een aankoopmakelaar

Ben je op zoek naar een nieuwe woning en wil je daar graag wat hulp bij gebruiken? Dan is het mogelijk om een aankoopmakelaar in te schakelen. Echter is het niet verplicht om bij de aankoop van een woning een aankoopmakelaar in te schakelen. Het inschakelen van een...

Lees meer