Het zoeken naar een geschikte woning voor jezelf of samen met een partner kan soms een lange zoektocht zijn. Zeker wanneer je dit helemaal zelf wilt regelen. Door het zelfstandig te regelen bespaar je op de kosten van een aankoopmakelaar. Wanneer je na een lange zoektocht eindelijk een woning hebt gevonden die bij je past dan is het tijd om te beginnen met bieden. Het moment van bieden kan behoorlijk stressvol zijn. Aan de ene kant wil je de woning absoluut hebben en aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet te veel betalen. Ook kan het zijn dat je met een verkoopmakelaar de onderhandelingen verricht en daarbij dus niet altijd even zeker bent over je zaak. Hieronder hebben we enkele handige onderhandelingstips bij het kopen van een woning.

Gebruik deze tips tijdens het onderhandelen

Hieronder hebben we een stappenplan met verschillende tips voor het onderhandelen bij het kopen van een woning:

  1. Zorg dat je van tevoren bepaalt hoeveel je in totaal uit kunt en uit wilt geven voordat je begint met bieden. Je wilt natuurlijk niet dat je uiteindelijk meer biedt dan je van tevoren eigenlijk van plan bent. Bereken van tevoren je maximale hypotheek en bereken de maandlasten.
  2. Het is goed om je openingsbod te beargumenteren. Zeg er bijvoorbeeld bij dat je dichtbij je eindbod zit. Overigens is het verstandig om je openingsbod onder het bedrag te houden dat je maximaal wilt besteden. Zo weet je zeker dat je nog ruimte overhoudt om te onderhandelen.
  3. Zorg verder dat je tijdens de onderhandelingen wel zakelijk blijft. Mocht de woning jouw droomhuis zijn en je deze per se wilt hebben dan is het verstandig om dat niet te uiten aan de verkoopmakelaar. Zodra hij weet dat jij de woning absoluut wilt hebben dan kan het er uiteindelijk nog wat meer voor vragen. Geef daarom bijvoorbeeld aan dat je ook nog wat andere bezichtigingen hebt lopen. Ook doe je er verstandig aan om de tijd te nemen met het bieden. Mocht jij iedere keer erg snel zijn met het bieden dan is dat een teken voor de verkooppartij dat je het huis erg graag wilt hebben.
  4. Zorg daarbij wel dat je natuurlijk vriendelijk blijft. De gunfactor is erg belangrijk en zodra de verkoopmakelaar en de verkoper jou mogen dan is de kans groter dat jij de woning krijgt.
  5. Probeer ook over meer zaken te onderhandelen dan alleen de prijs. Ten eerste kun je onderhandelen over roerende goederen, zoals de meubelen of gordijnen. Daarnaast kun je ook onderhandelen over andere zaken, zoals de datum van oplevering. Het kan zijn dat de verkoper er graag zo snel mogelijk uit wil. Zeg bijvoorbeeld dat jou dit nog niet uitkomt. Voor een lagere prijs zou je er wellicht wel snel in kunnen trekken.
  6. Tot slot is het belangrijk om je eigen gevoel te blijven volgen. Wanneer jij denkt dat er nog meer van de prijs af kan probeer dan ook naar een manier te zoeken om dat voor elkaar te krijgen. Zodra je denkt dat je een goed bod voor je hebt is het ook belangrijk om ervoor te gaan.