Maximale hypotheek berekenen

Bent u op zoek naar een nieuwe woning of bent u uw droomhuis tegengekomen en wilt u weten of u dit huis kunt betalen? Door uw maximale hypotheek te berekenen kunt u zien hoeveel u kunt gaan lenen en hoeveel uw maandlasten zullen worden. Per persoon verschilt het bedrag wat er geleend kan worden en door de maximale hypotheek te berekenen kunt u er dus snel achter komen welke huizen wel en niet binnen uw budget vallen.

Ook wanneer u nog niet van plan bent om al een nieuw huis te kopen kan de rekentool een handig instrument zijn om te gebruiken. U kunt er namelijk vrijblijvend gebruik van maken en weet hierna precies of het voor u interessant is om al een woning te gaan kopen of al naar een woning te gaan kijken. Meer informatie over het gebruik van de module leest u hieronder.

Module om te berekenen

U kunt erg gemakkelijk en snel online gebruik maken van de module om de maximale hypotheek te berekenen. Hiervoor vult u enkel gegevens in en vervolgens krijgt u het rapport met de informatie. Aan de hand van deze informatie heeft u direct een duidelijk overzicht in de maximale hypotheeklening die kan worden afgesloten. Zodra u deze gegevens heeft is het ook mogelijk om met een gesprekspartner van de geldverstrekker verder te overleggen over de mogelijkheden en het verantwoorde bedrag dat geleend kan worden.

Het kopen van een woning kan nog meer kosten met zich meebrengen dan waar men vaak van uit gaat. Een gesprekspartner kan u hier mee helpen. Zodoende heeft u een beter inzicht in de woning die kan worden aangeschaft met het bedrag dat volgens de maximale hypotheek geleend kan worden. Bij de module van een totaal kostenoverzicht heeft u alle kosten op een rij staan. Dit zijn de kosten van de hypotheek zelf met alle verdere bijkomende kosten voor het kopen van een woning. Het is ook mogelijk om het kostenoverzicht te printen, zodat u alle kosten altijd bij de hand heeft. Hieronder is meer te lezen over de bijkomende kosten bij het kopen van een woning. Vergeet alle bijkomende kosten niet in de gaten te houden, zodat u niet voor verassingen komt te staan bij het kopen van een woning en het afsluiten van de hypotheek.

Bijkomende kosten voor een hypotheek

Wanneer u een woning wilt gaan kopen dan komen er meer kosten om de hoek kijken dan alleen de koopsom van het huis. De hoogte van de bijkomende kosten verschillen bij nieuwbouwwoningen en bestaande woningen. Zo krijgt u bij het kopen van nieuwbouwwoningen niet te maken met overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Er is namelijk geen sprake van een overdracht met een andere bewoner en de woning hoeft ook niet te worden getaxeerd. Bij bestaande woningen krijgt u wel te maken met overdrachtsbelasting en taxatiekosten. Ook de kosten voor een leveringsakte krijgt u alleen mee te maken bij het kopen van een bestaande woning. Andere kosten waar u mee te maken kunt krijgen in beide gevallen zijn afhandelingskosten, kosten voor de hypotheekakte, advieskosten en nationale hypotheek garantie.

Wanneer deze kosten worden opgeteld dan kunnen deze al snel oplopen. Bij het kopen van een woning van circa € 200.000 lopen de bijkomende kosten bij een bestaande woningen gemiddeld op tot een bedrag rond de € 9.500. Bij een nieuwbouwwoningen lopen de kosten gemiddeld al op tot € 4.500. De hoogte van deze kosten voor u hangen af van het type woning dat u koopt. Ook deze kunnen worden berekend in de module. Heeft u op het moment al hypotheek lopen? Bereken dan de kosten voor een hypotheek oversluiten met onze tool.

Hypotheek advies

Bent u op zoek naar meer en duidelijk advies? Dan kunt u contact opnemen met een intermediair. Bij het afsluiten van een hypotheek kan het advies van een professional erg nuttig zijn. Een intermediair doet in feite hetzelfde als een adviseur van de bank. Het verschil met een intermediair is echter dat hij met verschillende hypotheekaanbieders samenwerkt. Daarom worden er verschillende aanbieders naast elkaar gelegd en kan de intermediair onafhankelijk kijken welke aanbieder het beste bij uw wensen en behoeften aansluit.

Intermediairs beschikken over goede opleidingen en ze hebben de juiste vergunningen om advies te mogen geven over verschillende hypotheken. Voor het werk van een intermediair wordt vaak een beloning gegeven. De hoogte van deze beloning is afhankelijk van de situatie. Dit dient dan ook altijd vooraf duidelijk overlegd te worden, zodat men later niet voor verassingen komt te staan. Indien een intermediair veel tijd kwijt is aan het advies dan zullen de kosten voor het hypotheek advies ook hoger komen te liggen. Het advies van een intermediair of een adviseur kan u echter een hoop geld besparen. Met een duidelijk advies kunnen de juiste beslissingen worden gemaakt voor het afsluiten van een hypotheek en het kopen van een woning.