Hypotheekadvies

Ben je van plan om een huis te gaan kopen en wil je meer informatie m.b.t. het afsluiten van een hypotheek? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een deskundige hypotheekadviseur. Bij het afsluiten van een hypotheek komen veel vragen om de hoek kijken waar je zelf in beperkte mate kennis van hebt of er komen zelfs zaken boven water waar je van tevoren niet aan hebt gedacht. Een deskundige op het gebied van hypotheken ziet alle haken en ogen. Op deze manier loop je zo min mogelijk risico en weet je dat alles goed geregeld wordt. Met deskundig hypotheekadvies vind jij snel een hypotheek die aansluit bij jouw behoeften.

Ook voor het oversluiten van een hypotheek heb je deskundig advies nodig. Het maakt namelijk niet uit of je een starter bent in de woningmarkt of indien je op zoek bent naar een grotere of kleinere woning. Er zijn verschillende soorten adviseurs op het gebied van hypotheken. Zo kun je in gesprek gaan met een adviseur van een bank, een adviseur met een aantal aanbieders of een onafhankelijke adviseur. Een adviseur van een bank behandelt alleen de financiële producten van de betreffende bank. Verder is er een adviseur met slechts een aantal aanbieders of een onafhankelijke adviseur.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Onafhankelijke hypotheekadviseurs zijn adviseurs die een groot aantal hypotheken van verschillende hypotheekverstrekkers met elkaar vergelijken. Zij werken dus niet vanuit het belang van een betreffende geldverstrekker, zoals hypotheekadviseurs van banken wel doen. Dit heeft als groot voordeel dat er meerdere hypotheken worden vergelijken en er op deze manier kan worden gekeken naar een hypotheek die het beste bij jouw behoeften past. Allereerst kijkt de onafhankelijke hypotheekadviseur naar de maximale hypotheek, oftewel het hypotheekbedrag dat je maximaal kunt krijgen. Vervolgens kijkt de onafhankelijk hypotheekadviseur naar de verschillende hypotheken en welke hypotheek voor jou het beste is. Op deze manier is de kans groot dat je een hypotheek afsluit met een lagere hypotheekrente. Uiteindelijk kan dit een hoop geld besparen t.o.v. wanneer je een hypotheek afsluit bij een betreffende bank die niet de laagste rente heeft.

Echter zit er ook een nadeel aan het advies van een onafhankelijke hypotheekadviseur. Dat is dat je apart dient te betalen voor het advies van de adviseur. Deze kosten liggen vaak een stuk hoger dan de kosten voor een hypotheekadviseur van een bank zelf. Toch hebben onderzoeken al aangetoond dat in de meeste gevallen de voordelen van een onafhankelijke hypotheekadviseur opwegen tegen de hogere rentekosten.

Online hypotheekadvies

Vaak is het mogelijk om online al een intakegesprek op te vragen bij een bank of bij verschillende hypotheekadviseurs. De meeste intakegesprekken zijn kosteloos en op deze manier proberen zowel banken als onafhankelijke adviseurs in contact te komen met hun potentiële klanten. Dat komt voor jou ook goed uit, want op deze manier kun je alvast een inschatting maken van de kosten bij een online adviseur en de kosten van het afsluiten direct bij een bank. Bij beiden is het vaak mogelijk om kosteloos offertes op te vragen. Op deze manier kun je een besluit nemen of je kiest voor het afsluiten van een hypotheek direct bij een bank of dat je in zee gaat met een onafhankelijke adviseur.

Naast dat je online een aanvraag doet voor een intakegesprek kun je online ook zelf al gebruik maken van verschillende tools. Zo kun je zelfstandig al hypotheken met elkaar vergelijken of het bedrag uitrekenen dat je maximaal kunt lenen. Jij krijgt op deze manier een goed inzicht in je eigen mogelijkheden en bovendien sta je met deze kennis sterker in je schoenen tijdens een gesprek met de bank of een adviseur.