Hypotheek Calculator

Heb je een nieuwe woning op het oog of ben je benieuwd hoeveel je maximaal kunt lenen? Daarvoor bereken je je maximale hypotheek. Op deze pagina van Hiep Hypotheek kom jij erachter hoeveel je maximaal kunt lenen. Het is volledig gratis en vrijblijvend om gebruik te maken van de hypotheek calculator. Ook wanneer je nog geen woning op het oog hebt kan het handig zijn om alvast te weten hoeveel je kunt lenen. Zo weet je welke huizen binnen het bereik liggen om te kopen. Ook weet je op deze manier direct hoe hoog de maandlasten zullen zijn bij het afsluiten van een hypotheek.

De maximale hypotheek en de maandlasten berekenen met onze hypotheek calculator

Het enige wat je hoeft te doen is de gegevens in te vullen in onze tool. Vervolgens krijg je een rapport waarin alle gegevens zijn ingevuld die op jou van toepassing zijn. Met deze gegevens kan een afspraak worden ingepland met een adviseur van de bank of een onafhankelijke adviseur. Het is altijd belangrijk om een gesprek met een professional goed voor te bereiden en ervoor te zorgen dat je zelf op de hoogte bent van de financiële situatie en mogelijkheden. Het voordeel van een onafhankelijk adviseur is overigens dat er samen wordt gewerkt met meerdere hypotheekverstrekkers en een onafhankelijke adviseur daarom vaak een beter advies kan geven.

Samen met een adviseur kan er precies worden gekeken hoe hoog de totale kosten van het kopen van de woning zullen worden en wat de bijbehorende maandlasten zullen zijn. Het kopen van een woning brengt namelijk nog meer kosten met zich mee behalve alleen de koopsom van de woning. Denk bij het kopen van bestaande woningen bijvoorbeeld aan de leveringsakte, de overdrachtsbelasting, en de taxatiekosten. Bij nieuwbouwwoningen krijg je te maken met kosten voor de hypotheekakte, afhandelingskosten, advieskosten en nationale hypotheek garantie. De kosten voor nieuwbouwwoningen krijg je ook mee te maken bij het kopen van bestaande woningen.